CENTRE D'ESTUDIS GASTRONÒMICS

Menorca 

CEG Cap amunt

 

 

10 ERRORS EN LA VALORACIÓ DE L'ESTUDI DEL MERCURI(no us alarmeu!!)

1)Tots els peixos del món acumulen mercuri.
2)Per biomagnificació, els més depredadors tenen més quantitat/kg. Per això es recomana no abusar de tonyina, emperador i salmó(que aquí a Menorca arriben generalment en avió; compte especial amb els provinents de països amb menys restriccions medio-ambientals, mal que siguin congelats)
3)El mercuri és especialment tòxic per embarassades i nadons; però hi ha uns límits tolerables; el verí està en la dosi
4)Aquest any es va demostrar que totes les llaunes de tonyina que es venen tenen com a mínim 0,2 mg de mercuri per kg; tanmateix no les retiren del mercat. Perquè algú es menja 10 llaunes de tonyina a la setmana? El peix de piscifactoria que es ven a supermercats, a part del mateix mercuri o més per engreix amb presses, conté dioxines, PCB i no té iguals propietats d'àcids grassos Omega 3 perquè s'alimenta de cereals, soja i altres meravelles (a l'estil dels pollastres i vaques dels anys 90...)
5)Suposant que l'estudi fos correcte (i no ho és), algú es menja 5 kg de rap i/o cap roig a la setmana? Per sota d'aquests valors, el cos és capaç d'eliminar-ho. Superar el nivell de seguretat toxicològica que estableix la JEFCA suposa una bacanal de rap i cap roig SETMANAL.
6)No calia gastar 97 kg de peix més les despeses d'anàlisi per demostrar que abocar tota la merda del port al mar és un desastre ecològic.
7)L'estudi de la UB té un error greu de presa de mostres: és impossible tanta variabilitat en peixos de la mateixa espècie i del mateix habitat (de 8,3 mg a 0,7 mg). En conclusió, no poden provenir del mateix lloc. Les anàlisis de la professora agregada Assumpció Borrell del Departament de Biologia Animal de la UB, no es qüestionen.
8)El punt còmic, són els peixos amb alts nivells de mercuri comprats el dimarts 10 de setembre del 2013: 1 rap de 20 kg i 2 cap roig de 2,94 kg i 1,1 kg. El seu percentatge d'humitat del 80 % indica frescor. Però per festes de Gràcia, el darrer dia de peix fresc de Maó va ser divendres 6.
9)Els musclos i els molls analitzats a l'estudi tenen uns nivells molt baixos de mercuri. Tot i ser una espècie que ja n'acumula poc, no deixa de ser una bona notícia venint del port de Maó.
10)Peixos per l'estudi comprats de juny a setembre quan cal enganyar al turista: el problema pot ser és la mania d'etiquetar com a producte de Menorca un peix que no se sap d'on ha vingut.
 

LINK ESTUDI: http://www.menorca.info/resources/archivos/2014/1/2/1388686253424OCEANA~1.PDF
 

 
CUINANT IDEES

Copyrighted.com Registered & Protected 
XGJM-IW5N-OF1I-IWI0

QUI SOM? ON ANEM? D'ON VENIM?

Coverbos culinaris, articles comestibles i gastrogregueries

                 

  POST - EATS

La Torre de Babel

CANVI IDIOMA/   CAMBIO IDIOMA/  CHANGE LANGUAGE/ 

 CHANGER LA LANGUE/   CAMBIARE LINGUA/  SPRACHE ÄNDERN

изменить язык/   Změna jazyka/   CAMBIAR LA LENGA

 

CEG Cap amunt FAVISME ARROS TERRA ANGLESOS SENCER MERCURI POMADA