CENTRE D'ESTUDIS GASTRONÒMICS

Menorca 

CEG Cap amunt

 

 

 

Tenint en compte que som el què mengem,conèixer una altra cultura a través del menjar
hauria de ser l’inici de qualsevol aproximació. En certa manera, no deixa de ser una altra manera de viatjar...
En el cas del Senegal, no ens caldrà aconseguir productes exòtics o estranys: només harem de cuinar-los amb un altre estil, o recuperar-ne alguns en desús com el mill o la mantega de cacauet.Tot i que la influència de la cuina francesa és important, els plats típics del Senegal són una mostra d’adaptació intel.ligent a l’habitat.Plats com el Ceeb-u-jeen(peix amb arròs),Yassa o el Thiou à la viande, són una mostra de bona combinació dietètica. N’hem escollit dues receptes fàcils, que ens recorden la importància de jugar amb herbes i espècies per aconseguir una nutrició equilibrada.

Les receptes
Xarop de gingebre :el que seria una versió casolana del Ginger Ale, es prepara deixant en remull el gingebre picat en aigua i escorrent-lo després.Si pot afegir sucre, o també vainilla o essència d’una altra fruita. És interessant la funció de la beguda com a complex vitamínic (tradicionalment es prenia per evitar l’escorbut) i també per l’efecte d’incrementar la sudoració.

Verdures estofades amb mill
Ingredients(per atipar-ne 4):ceba picada,col,oli vegetal, 2 grans d’all,una punta de bitxo vermell picat,1 culleradeta de curry en polç, una mica de farigola,tomàquet madur,brou vegetal,mantega de cacauet,moniatos,rutabaga,pastanaga,cigrons i mill.
Coure per separat el mill i els cigrons. Saltejar la ceba, la col i els alls.Afegir-hi el bitxo,el curry ,la farigola i els tomàquets matxucats.Un cop sofregit, mullar-ho amb el brou vegetal i la mantega de cacauet.Afegir-hi el moniato,la rutabaga (en el seu defecte, utilitzar un altre tipus de nap, tot i que l’ideal seria el prestigiós nap senegalès), la pastanaga i el cigrons.Coure uns 35 minuts a foc lent. Servir a sobre el mill cuit.
 

 
CUINANT IDEES

Copyrighted.com Registered & Protected 
XGJM-IW5N-OF1I-IWI0

QUI SOM? ON ANEM? D'ON VENIM?

Coverbos culinaris, articles comestibles i gastrogregueries

                 

  POST - EATS

La Torre de Babel

CANVI IDIOMA/   CAMBIO IDIOMA/  CHANGE LANGUAGE/ 

 CHANGER LA LANGUE/   CAMBIARE LINGUA/  SPRACHE ÄNDERN

изменить язык/   Změna jazyka/   CAMBIAR LA LENGA

 

CEG Cap amunt CUINA DE LA MAFIA CUINA SERBIO-CROATA CUINA DE XINA CUINA ROMANA CUINA PPOLITICAMENT CORRECTA CUINA POP CUINA KOSHER CUINA MEDIEVAL CUINA HINDU CUINA H.JOSEPH BOVE CUINA GREGA CUINA DIGNE CUINA FARNULLES CUINA GALEGA CUINA EL QUIJOTE CUINA DEL LUSTRE CUINA DEL LIBAN CUINA DIETETICA CUINA DEL SENEGAL CUINA DEL JAPO CUINA DE TURQUIA CUINA DE SRI LANKA CUINA DE SHAKESPEARE CUINA DE LEONARDO DA VINCI CUINA DE L'AMOR CUINA DE HITCHCOCK CUINA DE POSTGUERRA CATALAN COOKING CUINA AFRODISIACA CUINA ART COMESTIBLE CUINA"COMO AGUA PARA CHOCOLATE" CUINA CUBANA CUINA DE CASABLANCA