CENTRE D'ESTUDIS GASTRONÒMICS

Menorca 

CEG Cap amunt

 

 

 

 

EXPOSICIO - SUBHASTA D'ART COMESTIBLE

1era edició 2001

ART COMESTIBLE (fins a IV edició)

Introducció

L'acte consistirà en l'exposició i subhasta  de vàries obres d'ART COMESTIBLE realitzades per diferents autors (cuiners i/o artistes). Es tracta de fruïr de l'obra d'art en una nova dimensió: el gust. També‚ la innovació consistirà en que excepcionalment l'obra d'art es podrà païr.

Definició d'ART COMESTIBLE:

Són totes aquelles obres d'art que es poden menjar.

CALENDARI

23 de Març : Subhasta-Inauguració

Del 23 de Març al 18 d’Abril : Exposició de les obres no efímeres així com de fotografies del dia de la inauguració.

Durant aquest període, s'nclourà a la  carta les obres que siguin realitzables a diari.S’editarà un catàleg a posteriori en format carta de restaurant amb fotografies de les obres.

PROGRAMA 23/3/2001

-Tarda de 16h a 18h: preparació d’algunes de les obres a  amb accés lliure

-De 18 h a 19 h: muntatge definitiu. Exposició de les obres fixes

-A les 20h: Performance-acte culinari: Rostit de boca (Pollastre rostit treient foc per la boca)

-A les 21h: Acció culinària-artística: Pintura amb salses i espècies

-A les 21:30:Inici de la subhasta de les obres.Lectura solemne del manifest.

-A les 22:30:Vernissage-degustació de l'obra

-Païmenta i tertúlia gastroartística

-A partir de les 23:00:sessió musical digestiva amb DJ SALIVERA i els suggerents sons de la cuina

-A les 24:00: acció culinària-artística reivindicativa: Ànec Flam-vexat

Manifest de l'ART COMESTIBLE:

Un pa amb tomàquet és més bell que la Victòria de Samotràcia.Una escudella amb carn d'olla conté més càrrega conceptual que un Tàpies. La perfecció d'una truita de patates és tan fascinant com el David de Miquel Angel. Un bon formatge fa més salivera que qualsevol obra d'en Barceló. Per convertir en extraordinari el quotidià i el quotidià en extraordinari necessitem sublimar tot allò que toquem: allò que es mira, s'escolta, es llegeix, s'ha de transformar en bellesa. Ens alimentem de poesia, musica, escultura, sexe, pintura, cinema, fotografia. Però no podem oblidar sublimar i transformar en bell l'instint alimentari. El seu potencial de bellesa provindrà bàsicament del gust i l'olfacte,però també‚ si volem, de l'oïde,l a vista i el tacte. Allò que mengem també‚ es pot convertir per imaginació o tradició, per misteri creatiu o alquímic,perquè som allò que mengem, per plaer gustatiu o composició pictòrica, en obra d'art. Però cap més obra d'art permetrà una interacció tant estreta entre l'artista, l'obra i l'espectador: l'espectador ingereix l'obra. Cada mol.lècula de l'obra passa a formar part de l'espectador i qui sap si genererà un altre acte creatiu en el seu cervell. Finalment, tancant el cercle de misteri creatiu, l'espectador cagarà l'obra: bell com l'encontre d'un all i un got d'oli sobre la taula de la cuina. És evidentment un art efímer, però hem crescut i subsistim ingerint petites obres d'art: només ens falta decidir que ho són, en un gran ready-made diari.

 

 
CUINANT IDEES

Copyrighted.com Registered & Protected 
XGJM-IW5N-OF1I-IWI0

QUI SOM? ON ANEM? D'ON VENIM?

Coverbos culinaris, articles comestibles i gastrogregueries

                 

  POST - EATS

La Torre de Babel

CANVI IDIOMA/   CAMBIO IDIOMA/  CHANGE LANGUAGE/ 

 CHANGER LA LANGUE/   CAMBIARE LINGUA/  SPRACHE ÄNDERN

изменить язык/   Změna jazyka/   CAMBIAR LA LENGA

 

CEG Cap amunt CUINA DE LA MAFIA CUINA SERBIO-CROATA CUINA DE XINA CUINA ROMANA CUINA PPOLITICAMENT CORRECTA CUINA POP CUINA KOSHER CUINA MEDIEVAL CUINA HINDU CUINA H.JOSEPH BOVE CUINA GREGA CUINA DIGNE CUINA FARNULLES CUINA GALEGA CUINA EL QUIJOTE CUINA DEL LUSTRE CUINA DEL LIBAN CUINA DIETETICA CUINA DEL SENEGAL CUINA DEL JAPO CUINA DE TURQUIA CUINA DE SRI LANKA CUINA DE SHAKESPEARE CUINA DE LEONARDO DA VINCI CUINA DE L'AMOR CUINA DE HITCHCOCK CUINA DE POSTGUERRA CATALAN COOKING CUINA AFRODISIACA CUINA ART COMESTIBLE CUINA"COMO AGUA PARA CHOCOLATE" CUINA CUBANA CUINA DE CASABLANCA